Uleiul din samburi de struguri

Postat in Copii, Diverse, Par, Picioare, Piele, Plante, Fructe & Legume, Taguri , , . Permalink permalink.

Strugurii sunt un deliciu si au hranit omenirea inca din leaganul sau, dar faptul ca din samburii de struguri se poate face ulei s-a descoperit in secolul trecut. La inceput uleiul din samburi de struguri s-a fabricat exclusiv pentru consum si mai mult ca o toana in Franta si Italia, apoi, dupa ce au inceput sa se afle beneficiile pe care el le poate oferi, s-a trecut de la consum la includerea sa in terapie – inclusiv in cosmetica. Mai nou din samburii si pielitele de struguri se extrag substante antioxidante foarte puternice, care au devenit interesate din punc de vedere farmaceutic.

Uleiul din samburi de struguri nu are un miros specific, dar are un gust dulce acrisor, delicios. Contine grasimi poli si mono nesaturate in cantitate mai mare decat grasimile saturate 71 %grasimi polinesaturate, 18 % de grasimi mononesaturate si 11 % de grasimi saturate . Contine deasemenea cantitati mari de vitamina B5, vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: magneziu, potasiu, zinc, cupru, seleniu. Dar cel mai important component sunt procianidinele . Acestea sunt un agent anti-imbatranire de 20 de ori mai puternic decat vitamina C si de 50 de ori mai puternic decat vitamina E.

Sigur, aici discutam despre uleiul de struguri presat la rece. La uleiul rafinat, prin folosirea temperaturilor inalte se distrug majoritatea vitaminelor si substantelor antioxidante si anti-imbatranire. Sigur ca efectul sau terapeutic dispare.

Deasemenea, consumarea uleiului de samburi de struguri este indicata la manacaruri preparate la rece, in salate, in sosuri sau pur si simplu ca pe un tratament, 2-4 linguri/zi.

Uleiul din samburi de struguri are marele avantaj ca, desi este bogat in acizi grasi nu incarca pielea, penetrand usor si melasand pelicula grasa. Astfel poate fi utilizat pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel gras si mixt. Tocmai de aceea uleiul din samburi de struguri hraneste deopotriva pielea uscata sau sensibila, hidrateaza pielea grasa si regenereaza pielea matura, protejand-o de imbatranirea celulara.

Uleiul din samburi de struguri se foloseste pentru uz cosmetic simplu sau in combinatii cu alte uleiuri, chiar baza pentru uleiuri, crème, unturi sau masti.

Pentru a preintampina efectele nedorite ale frigului uleiul din samburi de struguri este un excelent tratament pentru pielea uscata si sensibila in perioara rece. Protejeaza pielea de vant si de soare, hidrateaza si reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii. Protejeaza tenul de formarea ridurilor premature si le atenueaza pe cele existente, mai ales pe cele din jurul ochilor. Hraneste si intareste firul de par, dandu-i un plus de sanatate si de stralucire. Este util in tratarea vergeturilor de pe coapse si gambe sau de pe burtica in cazul mamicilor insarcinate, in tratarea si profilaxia cuperozei. Ajuta pielea sa se regenereze in caz de arsuri, degeraturi sau rani. Ajuta la regenerarea pielii chinuite de epilare sau radere.

Uleiul din samburi de struguri este restructurant, emolient, nutritiv, regenerant, hidratant, penetrant, antioxidant. Tocmai de aceea este indicat pentru potrivit pentru orice tip de piele, in special pentru ten mixt si gras, ten matur, piele imbatanita, zona ochilor, piele deteriorata, pielea lipsita de elasticitate, hranirea fibrei capilare, baza pentru uleiuri de masaj.

Va recomand cu placere acest ulei minunat.

Autor: Iulia

Biochimist si antreprenor. Pasionata de cand ma stiu de viata sanatoasa si de tratamentele naturiste, am invatat de la parintii si bunicii mei multe remedii si secrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>