Apa alcalina

Postat in Diverse, Taguri . Permalink permalink.

Apa alcalina

Apa – leaganul vietii pe Pamant.

Este un cliseu, dar este si adevarat. Fara apa, nimic nu s-ar fi dezvoltat si nu ar fi trait. Suntem minim 70% apa, iar acest lucru ne face sa fim dependenti de ea. Procesele noastre interne se desfasoara tocmai datorita apei. Hranirea celulelor se face prin sange care este 90% apa, eliminarea toxinelor se face prin sange si apoi prin urina, care este tot apa.

Senzatia de foame este data si de lipsa de apa din organism. De aceea daca se bea un pahar de apa atucni cand ai senzatia de foame, poti avea surpriza ca aceasta senzatie sa dispara.

Nu e insa suficient sa bei apa pentru a fi sanatos. Calitatea apei conteaza foarte mult. Cea mai potrivita apa pentru corpul uman este apa alcalina.

De ce tocmai aceasta? Pentru ca este apa in care se gasesc cei mai multi nutrienti anorganici – oligoelemente, pentru ca este apa in care microorganismele daunatoare nu se pot dezvolta, pentru ca este apa care are cea mai mare capacitate antioxidanta, pentru ca celulele canceroase nu se pot dezvolta in mediul alcalin si sunt multe alte motive pentru care apa alcalina este cea care ne ajuta sa traim sanatos.

Si ce inseamna apa alcalina? Pai aceasta apa are un pH peste 7, cel mai potrivit pentru organismul uman este intre 7.3 si 7.8, dar daca ai o situatie de sanatate nerezolvata, atunci pH-ul poate fi si mai mare.

Apa alcalina are o cantitate de ioni OH– mai mare decat cea de ioni H+, iar capacitatea ei de a lega oligoelemente (Fe, Ca, Mg, Cu, Z, K, Na, Cr, Co, Ni, Mn, Mo, Se, etc) necesare functionarii corecte a organismului este mai mare. Deasemenea proprietatile antioxidante ale apei alcaline cresc exponential.

Beneficiile pe care le poate oferi apa sunt:

  • cresterea aportului de energie pe parcursul zilei;
  • reducerea greutatii corporale si remodelarea organismului;
  • eliminarea toxinelor si deseurilor de la nivel celular;
  • o mai buna functionare a creierului, inimii, rinichiului, ficatului, stomacului, intestinelor;
  • o mai buna hranire a celulelor, inclusiv a celor cerebrale;
  • rehidratarea pielii si disparitia problemelor dermatologice de tip acnee, uscare excesiva, dermatite si eczeme diverse;
  • impiedicarea dezvoltarii microorganismelor daunatoare, inclusiv a celulelor canceroase;
  • diminuarea procesului de imbatranire ai organismului.

Sunt multi oameni care nu pot sau nu vor sa bea apa si se intreaba de ce sunt atat de bolnavi. Dar cata apa alcalina sa bem pentru a fi sanatosi? Depinde de la organism la organism, dar ar fi util sa bem 1 litru de apa la fiecare 20 kg de masa corporala. Asta inseamna ca un om cu 70 de kg ar fi util sa bea 3.5 litri de apa pe zi pentru ca organismul sau sa functioneze in parametrii maximi.

Cum obtinem sau de unde procuram apa alcalina? La aceasta intrebare se pot da multe raspunsuri, dar pentru ca eu nu doresc sa fac reclama nimanui, va pot spune doar la modul generic.

Exista in comert tot felul de filtre sau instalatii filtrante care pe langa procesul fizico-chimic de purificare a apei va ofera si o apa alcalina. Nu stiu care este cea mai buna solutie, dar sunt convinsa ca veti gasi suficiente informatii pe forumuri si veti putea alege cea mai buna varianta pentru dumneavoastra. Eu personal sunt foarte incantata de alcalinitatea pe care o dau mineralele organice, mai exact cele oferite de pulberea de corali.

In speranta ca informatiile va sunt utile si ca veti putea sa va ameliorati starile neplacute de sanatate tinand cont de ceea ce am transmis eu, va doresc o luna magica, plina de implinire si bucurii.

Cu dragoste,

Iulia

Autor: Iulia

Biochimist si antreprenor. Pasionata de cand ma stiu de viata sanatoasa si de tratamentele naturiste, am invatat de la parintii si bunicii mei multe remedii si secrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *